Storieverteller

canstockphoto7959079

Ek is ‘n verteller van stories, nog nie ‘n volwaardige, professionele skrywer van boeke nie.

Ek wil so graag ‘n skrywer wees, maar ek is nog nie een nie, so verstaan ek, al het daar reeds agt boeke uit my pen voortgekom.  Al het ek reeds vyf van my stories self gepubliseer en uitgegee.

‘n Skrywer, ‘n rêrige, vaardige skrywer, wat goeie boeke skryf, is iemand wat voel, wat die held of die heldin word. Hy/sy vertel nooit ‘n storie nie. Die storie word geleef, asof die skrywer die held of heldin is. Ek het probeer, dit gaan al beter, maar ek is nog nie daar nie… Boeke waaruit ek moet leer hoe om te skryf, is op pad, en ek byt vas, al vlieg die tyd skrikwekkend vining by my verby.

En as jy romanse skryf, moet jy nie te diep onder die oppervlak delf nie – moenie boeke skryf met diepte, of wat vandag se lewe vertel soos dit is nie. Skryf oor mooi goedjies – bolangs. Dit kan ek nie doen nie, want ek het ‘n storie om te vertel, oor die lewe, oor die mense, oor die pyn, en swaarkry en lag van gewone mense. Ek kan nie oppervlakkig skryf nie – daar moet altyd pitkos wees, vir die skrywer en vir die leser.

Ek het van Oktober, 2013, agt boeke geskryf. Ek het ure, dae, maande, voor my rekenaar gesit en die lekkerste, lekkerste ding gedoen wat ek nog ooit gedoen het. Nie een enkele dag het ek gewonder wat volgende in die storie gaan gebeur nie. Ek het GEWEET. En ek het dit so vertel.

Daarom deel ek graag my pennevrugte met julle, al is ek nog nie ‘n gerekende skrywer, met goeie literêre werke onder die blad nie. Al vertel ek nog. (En wat meer is, ek vertel so lekker!)

Kom lees saam met my, lag saam en huil saam as dit moet. Ek het. Terwyl ek geskryf het.

As ek eendag groot is, dan sal die groot en bekende uitgewers my boeke uitgee en sal lesers my boeke by die groot boekwinkels op die rakke sien.

Tot dan wil ek steeds my vreugde deel, op die enigste manier wat ek weet hoe. Deur self te publiseer – e-boeke by Kalahari.com (e-boeke en harde boeke van Maalkolk en Die Lied van Lorelei), en by Amazon. com. Gaan kyk daar, ook vir die drie nuwes wat gister bygekom het – Mari, Maandanser en Plek van die Flaminke (die volledige storie) wat tans as vervolgverhaal hier aangebied word.

Geniet dit, en laat van julle hoor.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s