Die kosbare juweel

amazing-nature-beautiful-6

Ons kyk so maklik die heel kosbaarste juweel mis. Daardie wonderlike gawe wat verniet is, wat geen eise stel nie, geen vrees inboesem nie, geen dreigemente voorhou nie. Wat nie op hoop gevestig is nie, maar op WEET. Want weet is anders as hoop. Hoop is onseker en gevestig op iets of iemand anders, maar om te weet, is seker. Dis hartspraak, dis gut feel.

Om te weet is die vaste wete dat iets vir jou waar is, dat dit jou waarheid is waarop jy eendag, na ‘n  lang en pynlike soektog afgekom het.  Dis die pelgrimstog van die dapperes en vir die wat vreesloos die besluit geneem het om op hierdie tog te vertrek, om te vind wat vir hul self waar is. Wat sonder huiwering voort gestap het op die pad na die oopte, op na die lig toe, weg uit die verstikkende en duister gang van die lewe wat voorgehou is as die enigste.

Het jy al jou waarheid gevind? Praat jy jou eie taal, sonder om te wag op goedkeuring? Is jy sterk en dapper genoeg om jou staan te staan en te weet wat jy weet? Of praat jy nog iemand anders se taal?

Vind jou eie stem. Jy het iets om te sê. Sê dit, ongeag van teenstand of veroordeling, want jy WEET dit is waar vir jou, al is dit nie vir ander nie. Jy sal verbaas wees hoeveel ander daar is wat ook hul pad gestap en hul juweel ontdek het.

Weet jy dat dieselfde lewe wat in die kleinste grassprietjie groei, ook deur jou vloei? Dat jy deel is van dieselfde skepping wat alles tot stand gebring het? Dat jy dieselfde DNA deel as die bome, die water, die sade, die wuiwende gras? Dat dieselfde energie en inligting wat die blombolle in jou tuin laat uitspruit en blomme voortbring, ook in jou is? Het jy al gewonder hoe weet die blombol hy moet ontkiem en deur die grond breek, ‘n klein spriet vorm en dan oopvou in ‘n pragtige blom? Hoe weet die selle van die eier in die baarmoeder dat hulle moet verdeel en vermeerder, ‘n oog moet word, of ‘n maag, of ‘n klein kloppende hart?

Ek jubel, want dieselfde intelligensie wat in die heelal en die skepping is, is ook in my. En in jou. Hoekom sal ons onsself dan geringskat en sê ons is nie goed genoeg nie, of ons sal nooit kan nie…

Ons is dan uit die Goddelike, hoekom sal ons minderwaardig wees? Kies vandag om jou waarheid te soek en te vind. Ons deel die DNA van die Goddelike. Vind dit en stap sterk en vol vreugde vorentoe want dis die juweel van alle juwele.

Om te WEET is die kroonjuweel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s