My liefde vir romanse

dc9ecf6c-371a-4a8a-8542-d637aa725985[1]

Ek is mal oor romanse. Hoekom? Omdat almal een of ander tyd liefkry, en omdat ons tog almal daarna hunker om deur iemand liefgehê te word. Al is dit net een keer in ons lewe. Om lief te hê en bemin te word. Daardie iets wat liefde genoem word, en wat tog so moeilik is om vas te vang en aan te keer.

Wie wil nie tog vir ‘n uur of wat ontvlug van die werkliheid en heerlik terugsak met ‘n mooi liefdesverhaal nie? ‘n Mooi storie oor ‘n held en heldin wat ontmoet en die vonke spat, die elektrisiteit blits, die aantrekkingskrag is oombliklik. En dan kom die weerstand teen hul lotsbeskikking, die ontkenning, die herkenning van die ander, die eierdans rondom mekaar, die leer ken, die misverstand, die eerste soen, die aanraking wat die asem laat wegslaan. Dan besinning, ontkenning, misverstaan, verlies en pyn. Tot die hart en die lyf nie meer kan weerstand bied teen die betowering van die liefde nie, en die hartstog en die passie smeul, uitbars, en vlam vat. Die gelukkige einde laat mens altyd met ‘n gevoel van tevredenheid dat die twee mekaar uiteindelik gevind het.

Die heldinne in my tweede boek, Maalkolk, is sterk vroue, maar verwond en bederf. Die pragtige Adele is die enigste dogter en sy draai haar pa om haar pinkie, tot die sexy Francois op die toneel verskyn. Die karakters is mense wat ons ken, dis mense  wat in vandag se tyd in ons land lewe. Ek het verlief geraak op Francois, op sy styl, sy selfvertroue, sy volharding en ek weet van die mans in ons lewens wat so sterk en so vasbeslote aanhou om te kry wat hulle wil hê. Die liefde laat jou aanhou probeer, aanslag na aanslag loods op die geliefde se hart, soos Francois met Adele gedoen het. Haar selfvertroue en haar trots kry ‘n knou, en sy leer ‘n duur les. Die liefde laat hom nie voorskryf nie, en die pad van jou lotsbeskikking is nie altyd met rose besaai nie. Sy moes kies om te vergewe en om haarself te leer ken. Ook Francois moes leer om te veg vir die liefde van hierdie jong vrou wat haar hart so beskerm.

Dan vertel Madri en Deon hul storie. Madri is ‘n teer blom, ‘n geknakte blom en Deon sien haar en weet hier lê werk voor, maar hy is bereid om te waag. Hy kry haar lief, maar die geheimsinnige Alex kom staan tussen hulle. Sy pyn dryf hom amper van haar af weg, tot hy haar toelaat en help om weer te lewe, voluit te lewe en lief te hê. Hulle het mekaar herken en geweet: dis die een. Sy moes leer om hom te vertrou met haar pyn en hartseer, en die liefde maak dit eindelik vir haar moontlik.

Die liefde maak heel, vertroos, vertroetel en bevry. Dis hoekom ek liefdesverhale skryf. Omdat die liefde alles oorwin.

Hierdie mooi boek is beskikbaar by Kalahari.com, Amazon.com en eReads. Lees dit gerus en laat my weet wat jy dink. Dit was vir my so lekker om die boek te skryf, want ek het saam gelag en gehuil, saam gelewe en gelief.

Kontak my gerus by racsmo2011@gmail.com

Volg my op Twitter

Hou van my op Facebook

Hou van my blad en klik die regmerkie.

Volg my as jy wil. Daar’s vreugde in.

Rachelle du Bois

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s