Opgewondenheid oor dit wat kom

imagesCALLR7ZC

Ons is reeds by die sewende dag van 2015 en die adrenalien pomp, daar’s opgewondenheid, angstigheid, frustrasie en afwagting in die lug. Ek hoor dit deur my venster en ek sien dit in die verkeer. Waar gaan jy heen? Wat gaan jy doen?

Ek het vir myself net ‘n paar doelwitte gestel:

  1. Om meer te groei, om wyser te word, om meer te gee en te geniet.
  2. Om ten minste vier of meer boeke te skryf, maar met groter sorg, aandag en fyner afwerking.
  3. Om die nuwe boek waarmee ek reeds in Desember 2014 begin het, klaar te skryf. Ek het nog nie ‘n naam daarvoor nie, maar die groot lekkerte van skryf is reeds in my bloed, en die eerste vyf hoofstukke is klaar geskryf.

Ek het besluit om nie die tradisionele roete te volg deur weer groot uitgewers te nader vir moontlik publikasie van my boeke nie. Miskien weer later. Daar was verskeie redes vir my besluit. Eerstens neem dit te lank – maande – en teen daardie tyd het ek alreeds weer drie of meer boeke geskryf. Tweedens, so vinnig soos wat die inspirasie vloei, so vinnig skryf ek. En as die boek klaar is, wil ek hom so gou as moontlik daar buite kry vir lesers om te geniet. Ek sou dit haastigheid noem met ʼn goeie skeut opgewondenheid en vreugde oor ʼn skepping wat voltooi is.

ʼn Baie groot en aangename verrassing was my liefdesroman Inge se wonderlike ontvangs. Binne die eerste paar minute nadat ek dit op Amazon.com vrygestel het, het die eerste boeke begin verkoop. Dit is met dankbaarheid dat ek gesien het hoe my ander Afrikaanse boekeverkope ook begin styg. Mari is die topverkoper, met Maalkolk en die ander ʼn kortkop agter. (Gaan loer op die Kortpad na Romanse blad bo of klik op https://rachelledubois.com/nuwe-boeke/

Gelukkig is daar deesdae ander keuses ten opsigte van publikasie waarvan selfpublikasie een is. Die beskikbaarheid van draagbare tegnologie soos iPads, Kindle Readers, en so meer het ‘n  geweldige ontploffing in aanvraag na e-boeke te weeg gebring, en maak dus die deure oop vir onafhanklike skrywers soos ek om ons werk in die openbare arena beskikbaar te stel.

Ongelukkig is daar slordige skryfwerk ook tussen self-uitgewers, en kleef die swak beeld aan onafhanklike skrywers, maar die kieskeurige leser kan hierdie swak werk heeltemal uitskakel deur ‘n oorsig te gee van hoe jy die boek gevind het en sterre daaraan toe te ken.

Sommige boeke laat net die lees van die eerste paar hoofstukke toe voor jy agterkom die boek is slordig geskryf en swak afgewerk. Dis dan wanneer jy die boek van jou tablet afvee, maar voor jy dit doen, “rate” die boek eers.  Dis uiters belangrik vir die skrywers en lesers om te sorg dat swak werk uitgewys word  Dit kan die skrywer net help om te verbeter.

Ek los jou as leser dan ook met ‘n taak en pleit dat jy elkeen van my boeke wat jy reeds gelees het, eerlik sal beoordeel en jou ervaring sal deel. Kom gesels met my daaroor, en vertel vir ander wat jy daarvan dink.

Kom ons maak 2015 ‘n jaar vol van leesgenot. Ek het die “Kortpad na romanse” -blad hierbo aangeheg met die skakels na waar jy die boeke in die hande kan kry. Gaan kyk gerus en geniet. Daar is ook kort beskrywings van elke boek om jou te help besluit.

Geniet dit! Ek gaan beslis.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s