Die vasmeerplek

Roeiboot in stil water 10610627_1522495954656377_8649637274352178189_n

Dis soms so moeilik om jou plek weer te vind, veral as daar ontwrigting en groot verandering in jou lewe plaasgevind het. Dis nie vreemd om toe te gee aan die drang om jou kop toe te trek, oë toe te knyp, en net af en toe te loer of die woeste see om jou nou kalmer geword het nie. Dis selfbehoud wat jou so laat wegkruip, terwyl jy wag dat jou eens rustige boot wat nou wild op ʼn onbekende see dobber, na stiller waters vaar waar jy veilig genoeg voel om vas te meer. En om eers weer die begin van die kraaines van drade te kry sonder om skuldig te voel omdat dit so lank neem, omdat jy so nie weet nie, omdat jy onseker is oor of jy jou lewe weer aanmekaar geweef gaan kry.

Daar is ʼn bloudruk vir jou lewe. En ʼn kompas om die pad aan te dui. Ware Noord lê binne-in jou, en soos jou boot in ʼn stil plek vasgemeer lê, so moet jy terugkeer na die stil plek binne, daar waar rus is en waar jy antwoorde kry.

Eers dan kan jy begin aanstap na waar jy moet wees. Na die plek op jou bloudruk wat jy self gekies het, en jou kompas jou rigting aandui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s