Skat van die Seerower

Skat van die Seerower Amazon 34df4949-cda6-4d5a-b5a5-6feca07a4995[1]

Daar is min te vergelyk met die gevoel van genoegdoening wanneer ‘n manuskrip voltooi is. Die groot werk lê natuurlik nog voor na die laaste woord geskryf is, want dan begin die redigering: die proeflees, die sif en uithaal, byskryf en oorskryf. Die grootste guns is wanneer iemand aanbied om jou manuskrip te proeflees of  te beta-lees, want dan kry onpartydige oë ‘n kans om te sien wat ek nie sien nie. Onafhanklike kommentaar is ‘n juweel en ‘n geskenk waarvoor ek nie my neus optrek nie.

Ek het die laaste hoofstuk van Die Seerower se Skat voltooi, en dit voel amper vir my asof daar nou ‘n lugleegte is. Die spasie waar my  gedagtes gefokus was, en my verbeelding vrye teuels gehad het, is nou gevul met my breinkind en die eskapades op die hoogsee saam met die skone Améli du Pré, en haar vriendin Vianne du Buisson. Die lieflike demoiselles val die twee edelman seerowers Jean le Veque en André le Mon ten prooi, maar die doel van die “seerowery” is die verlore familieskat van die Le Veque familie. Die skat is aan boord van Du Vent, die skip van Améli se pa waarop sy en Vianne reis. Améli is vasbeslote om die skat na Engeland te neem soos sy belowe het, maar Jean en André het ander planne. En dit sluit nie net die verlore skat in nie…

Die soektog na ‘n geskikte voorblad duur voort, want seerowers is gewoonlik nie van die mooiste en aantreklikste nie. Maar ons twee manne is Adonisse en ons moet aan hulle reg laat geskied.

Hou maar hierdie spasie dop vir nuus oor hierdie nuutste aanbieding. Dis ‘n romanse vir tieners, maar ek glo elke volwassene sal die avontuur met groot genoegdoening meemaak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s