‘n Werk in wording

rare-precious-opal-fosilised-wood-from-humbolt-county-nevada

Dit is altyd goed om hierdie tyd van die jaar terug te kyk na waarmee ek besig was, wat ek vermag het, en dan te reflekteer oor wat ek geword het. Want ook ek is  ʼn werk in wording, omdat dit wat ek geskep het, my ook oorgemaak het. Ek is nie meer dieselfde as wat ek was voor ek met my skepsels kennis gemaak het nie. Ek is nou anders, ryker, voller en wyser en steeds word ek meer.

Daar is by my geen haas of angstigheid om vorentoe te storm nie. Daar is net maar die tevredenheid en die rustigheid van weet dat alles is soos dit moet wees, dat ek dit so gedoen het, en dat die verantwoordelikheid daarvan myne is.

As ek my skepsels op ʼn ry staanmaak en elkeen bekyk, dan is ek tevrede dat ek iets gedoen het wat waardevol is – vir my en klaarblyklik ook vir ander. Oor die sukses van my pogings is ek is diep dankbaar.

Ek is nie ʼn groot literêre wonder nie, my werk is nie dié soort wat ander na hul asems sal laat snak en vir my ʼn prys sal besorg nie. Dit is ook nie die doel daarvan nie. Die doel is slegs om vreugde te verskaf aan elkeen wat dit lees.

Op die 2016 rakkie pryk daar ses nuwe gesigte. My doelwit vir 2017? Ek sal eers weet as ek daar kom, maar ek het reeds begin werk aan die vyfde boek in die Fynbos-reeks.

Ek hoop om my skryfwerk voort te sit in die nuwe jaar, maar ek gaan dit nie vooruitloop nie.

Want dit is ʼn werk in wording, net soos ek.

Mag hierdie feesseisoen vir jou baie vreugde en seën inhou. En mag jou besluit en die uitkoms van jou eie wording in 2017 die een wees wat jy die meeste begeer.

Rachelle

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s