Die een of die ander

Vir baie van ons was 2016 ‘n uitsonderlike jaar en gaan ons 2017 binne met gemengde gevoelens. Ek glo dat ons teen dié tyd soos hierdie deurmekaar voël voel en tog net wag dat die nuwe jaar moet aanbreek sodat al die malligheid van hierdie maand agter die rug kan kom. Ek is na liggaam en siel uitgeput deur die malende menigtes in die winkels waar ek dit in waag om tog net die nodigste te koop om ons aan die gang te hou voor ons dood van die honger en die dors. Want hier koop ons bottels water en word ons deur dors in die maalstroom ingedwing.

deurmekaar-voel-10410162_740164296077826_6968485937201793029_n

Maar dan kom die genadige stilte van my huis waar ek verkies om kop omhoog, moedig en dankbaar in die strate van onthou te stap. Ek loop saam met die mooi wat in 2016 op my pad gekom het, en ook saam met die kruipende en ongemaklike wete dat niks ooit dieselfde bly nie. Baie het vir my en my geliefdes verander in 2016 en ek wil nie te veel dink aan 2017 nie. Dit sal wees soos dit moet wees. Solank ek net aan dit wat goed en mooi was en is, kan vashou.

walking-tall-1653468_1593117787574755_6315055851831620153_n

Ek wil jou nooi om saam te stap.

“Walk tall!” my liewe vriende. Kom ons pak die nuwe jaar dapper aan en ons draai hom op sy kop. En dan gaan staan ons op die hoop wat ons gemaak het en kraai dit uit. Hard en duidelik: “Ek het dit gedoen! Dis myne!”

Mag 2017 ‘n jaar vol wonders vir jou wees, vol vertroosting en berusting vir die wat verloor het, vol moed en dankbaarheid vir die wat nuwe uitdagings aanpak. Ek weet een ding: ons hou ‘n sak vol keuses in ons hande en as ons dít kies wat skoon en mooi en vol van goedheid is, sal dit na ons toe terugkeer.

Soos ‘n boemerang sal dit ons weer vind.

Rachelle

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s