Onverwagte lekkerte

Kwarts 10292163_1560167300869804_8558200210816162206_n

My dae is deesdae rustig en die gang van tyd byna ongemerk. Ek vind myself in die herfs van my jare. Dis ‘n mooi seisoen. Omdat ek  deel is van die natuur weet ek dat die winter ook vir my kom soos wat die dae nou koeler word en die swaeltjies hoog in die blou-blou lug begin sirkel. Ek verwag nie te veel deesdae nie, en is dankbaar vir die vrede en die geborgenheid van my gesin.

Ek is bly en tevrede as ek sien lesers soek nog na my boeke en as ek gunstige terugvoer kry is dit vir my so lekker soos ryk donker sjokolade. Soos enige skrywer is dit vir my ‘n pluimpie om te weet dat my boeke gelees en geniet word.

Daarom was ek aangenaam verras toe ek so paar weke gelede ‘n oproep kry van ‘n jong man wat hom voorstel as ‘n voornemende skrywer. Hy beplan ‘n boekuitstalling in die stad se Mall en wil my graag insluit by die plaaslike skrywers waarvan daar heelwat is wat in hul moedertaal skryf en hulle boeke gaan uitstal.

Die uitstalling vind hierdie naweek plaas en dis uiters bevredigend om te sien hoeveel mense nog belangstel om ‘n gawe boek te bekom. Die doel is ook om soveel boeke aan ons plaaslike biblioteke te voorsien as wat ons kan.

Ek is effens skaam oor my bydrae, want dis die eerste twee boeke wat ek ooit geskryf het en die enigste twee waarvan daar harde weergawes is. Maar dis my struikelende breinkinders en my eerste pogings, so ek sal myself vergewe en glimlag omdat ek so dapper was om te probeer. Die ontdekking dat ek kan, was vir my soos ‘n skone kristal waaruit ligstrale van inspirasie skiet en my binneste verlig met woorde wat al vinniger vloei.

Die opgewondenheid toe ek die eerste boek in my hande hou, die reuk daarvan, en my naam op die voorblad, was genoeg aansporing om weer te probeer, en weer en weer tot ek 19 boeke geskryf het waarvan sommige in versamelings saamgevat is. Daar is altesaam 23 boeke (elektroniese weergawes) op ‘n ry op Amazon.com se rak.

Soos wat ek geskryf het, het ek geleer en beter gevaar. Jy kan dit ook doen. Dis diep bevredigend en iets om jou stilletjies oor te verkneukel. Omdat jy so dom was en tog so dapper om die stories in jou kop op papier te sien werklikheid word.

Gaan loer gerus by Kortpad na romanse bo-aan hierdie bladsy of kyk regs waar al my boeke verskyn. Ek gee ook raad oor hoe om ‘n boek te skryf as jy lus is om te probeer. Klik net bo op die hofie wat jou soontoe sal vat.

Wees dapper en probeer. Jy sal dit so geniet (nadat jy die eerste paar pogings in die asblik gegooi het!)

Rachelle

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s